Tre-siffer test

Det här testet är ett hörsel-screening test som kontrollerar din förmåga att uppfatta tal i brus/bakgrundsbuller. Klicka här om du vill ha mer information om tal-i-brus test. Klicka här om du läsa om när det är lämpligt att utföra ett sådant test.

Hur du ansluter och ställer in din dator för det här testet

1.

Koppla dina hörlurar till ljudkortet på din dator.

Hjälp

2.

Testet som du ska utföra kräver Java version 1.4 eller senare. Kontrollera att du har rätt version av Java på din dator - om rutan nedanför är grön är allt OK. Då är det bara att fortsätta. Om rutan är röd, måste du ladda ner en uppgradering av Java. Klicka på Hjälp för information om hur du laddar ner senaste versionen av Java.

Hjälp

3.

Inställning av volymen till en lagom nivå:

  1. Håll dina hörlurar så att de är nära - men inte på - dina öron. Det gör att du undviker obehagligt höga ljud när du ställer in volymen.
  2. Klicka på “Start-knappen” nedan för att spela upp signalen.
  3. Justera volymen på signalen tills du utan obehag kan placera hörlurarna direkt på dina öron.
  4. Justera volymen till en behaglig nivå – så att du kan höra signalen tydligt.
  5. När du är nöjd med volymen, klicka på “Stopp-knappen” för att stoppa signalen.

Klicka på Hjälp för instruktioner om hur du justerar datorns volym

Hjälp

 
NOTERA:
  • Testet ska genomföras utan hörapparater i ett tyst rum.
  • För det här testet behöver du en snabb internet-förbindelse (t.ex. bredband). Om du hör tysta perioder i ljudet är uppkopplingen som du använder inte tillräckligt snabb.
  • Testet täcker inte alla aspekter av hörandet och är inte ett fullständigt hörseltest och ger inte heller en medicinsk diagnos. Om du önskar en mer detaljerad undersökning och diagnos ombeds du söka upp närmaste vårdcentral, hörselvård eller öronklinik.
Är allt OK? När du är nöjd med dina inställningar Start