Windows 95/98

Zorg dat het volume halverwege en niet op dempen staat, voordat u uw hoofdtelefoon of luidsprekers gebruikt. Stel het niveau in op een aangenaam volume.

Geluid versterken met de computer

Windows biedt u de mogelijkheid om een klein icoontje (zie rechts) in uw taakbalk te plaatsen (rechtsonder op uw beeldscherm naast de klok) om gemakkleijk en snel het volume aan te passen.

Klik op dit icoon om de volume regelaar te openen en gebruik uw muis om het volume op een comfortabel niveau in te stellen.

of

Wanneer u dit logo niet heeft, kunt u de volgende instructies volgen:·

Windows 95/98:
  1. Klik op Start
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op Configuratie scherm
    ⇒ er opent een nieuw window
  4. Klik op Multimedia
  5. Kijk of het hokje bij "Volume regeling weergeven op de taakbalk" aangevinkt is.
  6. Controleer dat mute/dempen niet is aangevinkt
  7. Klik op "Toepassen" en "OK"

Indien u het luidspreker symbool ( of ) in de taakbalk ziet, krijgt u door één keer op dit symbool te klikken een volumeregelaar te zien (zie het figuur beneden). Door het balkje omhoog en omlaag te schuiven, kunt u het volume harder of zachter maken. Ziet u het symbool nog steeds niet, klik dan op << rechtsonder in beeld (naast de klok).

 trackbar volume

Controleer dat mute niet is aangevinkt en dat de regelaar niet meer dan halverwege staat voordat u de hoofdtelefoon opzet en het volume verder afregelt (het geluid zou anders pijnlijk hard kunnen zijn). Stel het volume in zodat het signaal aangenaam klinkt.

1) Houd de hoofdtelefoon in uw hand naast uw oor.
2) Klik op afspelen
3) Controleer of het volume niet te luid is.
4) Zet de hoofdtelefoon op
5) Stel het volume in zodat het aangenaam klinkt.

Terug naar de Instructies