Ljudlokalisationstest

Det här testet kommer att visa hur bra du är på att höra varifrån ljud kommer. Detta brukar kallas ljudlokalisation. När hörseln försämras, kan också en persons förmåga att exakt tala om varifrån ljud kommer påverkas. Därför kan detta test ge dig en del värdefull information om din förmåga att höra.

Klicka här för mer information om ljudlokalisation.

Hur du ansluter och ställer in din dator för det här testet

Om du har utfört det här testet förut och är övertygad om att utrustningen är korrekt ansluten, klicka "Nästa" längst ner på sidan. Om inte, följ instruktionerna här nedan. Klicka på Hjälp för att få mer information när det behövs..

1. Koppla dina hörlurar till ljudkortet på din dator. Hjälp
2. Tetset som du ska utföra kräver Java version 1.5 eller senare. KOntrollera att du har rätt version av Java på din dator - om rutan nedanför är grön är allt OK. Då är det bara att fortsätta. Om rutan är röd, måste du ladda ner en uppgradering av Java. Klicka på Hjälp för information om hur du laddar ner senaste versionen av Java. Hjälp
 
3. För att justera volymen till lagom nivå:
1. Håll dina hörlurar så att de är nära men inte på öronen. Det gör att du undviker obehagligt starka ljud när du ställer in volymen.
2. Klicka på "Start"-knappen till höger för att starta signalen.
3. Justera volymen på signalen tills du utan obehag kan placera hörlurarna direkt på öronen.
4. Justera volymen till en behaglig nivå och säkerställ att du kan höra signalen klart och tydligt.
5. När du är nöjd med volymen, klicka på "Stopp"-knappen för att stoppa signalen.
Hjälp
4. Föräkra dig om att hörlurarna är rätt placerade (vänster lur på vänster öra, höger lur på höger öra). Knappen nämnd "right" ska spela upp en signal i höger lur. Om du hör en signal som kommer från vänster ska du växla lurar.
 

NOTERA:

  • Detta test ska utföras i en tyst omgivning. Om du använder hörapparater, ska du ta av dem före det här testet.
  • Du kan bara utföra det här testet med hörlurar.
  • För det här testet behöver du en snabb internet-förbindelse (t.ex. bredband). Om du upptäcker avbrott i ljudsignalen är förbindelsen inte tillräckligt snabb.

Är allt OK?

När du är nöjd med dina inställningar, klicka Nästa