Vaststellen van Gehoorverlies

Het HearCom project biedt twee verschillende soorten gehoortesten aan.

  • Gehoorscreening, deze zijn bedoelt om door iedereen zelf uitgevoerd te worden.
  • Een diagnostische test batterij, deze worden afgenomen bij de slechthorende door een professionele behandelaar met als doel het (functioneel) gehoorverlies vast te stellen.

    picture of headphones

 

Informatie voor professionele behandelaars over de aanwezige screeningstesten die voor iedereen toegankelijk zijn, wordt gegeven onder het menu "Gehoorscreening". Deze informatie helpt u de resultaten te interpreteren die uw patiënt uit de testen heeft verkregen, waarbij ze geadviseerd werden om professionele hulp te zoeken, of omdat zij zich nog steeds zorgen maken over hun gehoor of de uitkomst van de test niet goed hebben begrepen.

 

Informatie voor behandelaars over de diagnostische testbatterij die is samengesteld binnen HearCom kunt u vinden onder het menu "Auditief Profiel." Het Auditieve Profiel wordt geïntroduceerd als diagnostisch gereedschap, waarvan het gebruik in Europa wordt aanbevolen. De testen kunnen in verschillende Europese talen uitgevoerd worden waardoor het zorgaanbod binnen Europa gelijk gemaakt kan worden.